Avast downloaden en installeren! Gratis antivirus

1. Navigeer naar de website van Avast. Ga naar https://www.avast.com/en-us/index in uw browser. De website van Avast bepaalt het besturingssysteem van uw computer wanneer deze wordt geopend.

2. Klik op GRATIS BESCHERMING DOWNLOADEN. Dit is een groene knop in het midden van de pagina. Hiermee gaat u naar de downloadpagina waar Avast het juiste bestand voor uw computer selecteert.
  • Op Mac zegt de knop in plaats daarvan "GRATIS DOWNLOAD". Klik vervolgens op de groene knop "Nu downloaden" bovenaan de pagina.
3. Wacht tot Avast begint met downloaden. Het installatiebestand van Avast zou na ongeveer vijf seconden op de downloadpagina automatisch naar uw computer moeten worden gedownload.
  • Als de Avast-download na ongeveer 30 seconden niet start, klikt u op de link Herstart het hier in het midden van de pagina om te vragen om te downloaden
4. Open het installatiebestand van Avast. Dubbelklik op het Avast EXE-bestand (Windows) of het Avast DMG-bestand (Mac). Hierdoor wordt het instellingenvenster geopend.
  •  Downloads zijn standaard te vinden in de map "Downloads" van uw computer.
  • Als je het nog niet hebt gedaan en je hebt een probleem om het te doen, bel dan ons Avast klantenservice nummer België
5. Volg de aanwijzingen om Avast te installeren. Dit proces is afhankelijk van of je een Windows- of een Mac-computer hebt:
  •  In Windows: klik op "Ja" wanneer daarom wordt gevraagd, klik vervolgens op de groene knop "INSTALLEREN" en klik twee keer op "DOORGAAN" wanneer de installatie is voltooid.
  •  Op Mac: dubbelklik op het pictogram van het vak "Avast Security", klik vervolgens tweemaal op "Doorgaan" en klik op "Akkoord" wanneer daarom wordt gevraagd. Klik nogmaals op "Doorgaan" en voer uw beheerderswachtwoord in (indien gevraagd) en klik vervolgens op "Software installeren". Mogelijk moet u de installatie verifiëren voordat u de installatie van Avast kunt voltooien.
6. Open Avast. Als Avast niet onmiddellijk na de installatie wordt geopend, dubbelklikt u op het pictogram op het Windows-bureaublad. U kunt ook op het menu Start klikken en avast in Start typen en vervolgens op het app-pictogram "Avast Free Antivirus" in het menu Start klikken.

  •  Open op Mac een nieuw Finder-venster, klik op Ga in de menubalk bovenaan en klik vervolgens op Programma's in het vervolgkeuzemenu. Dubbelklik vervolgens op de "Avast"-app
7. Click the Status tab. It's in the upper-left corner of the Avast window
  •  Klik op Mac hier op het tabblad Scannen.
8. Klik op SMART SCAN UITVOEREN. Deze groene knop bevindt zich in het midden van het Avast-venster. Als u dit doet, wordt Avast gevraagd uw computer te scannen op malware, virussen en andere bedreigingen

9. Wacht tot de scan is voltooid. Aangezien Avast uw hele computer scant, kan de scan enkele minuten tot enkele uren duren. Als Avast bedreigingen tegenkomt, zal het deze in quarantaine plaatsen en/of van uw computer verwijderen. Zodra de scan is voltooid, kunt u er zeker van zijn dat uw computer vrij is van malware. Als u denkt dat uw computer niet vrij is van malware, kunt u contact opnemen met het Avast ondersteuningsnummer.
  • Avast kan u vragen om vervolgstappen te nemen nadat de scan is voltooid. Volg in dat geval de instructies op het scherm om dit te doen.
  •  Klik op de Mac op Start rechts van de kop "Volledige systeemscan"
We bieden ook technische ondersteuning voor Gmail. U kunt een beroep doen op Gmail Ondersteuningsnummer België voor assistent.

Popular posts from this blog

Hoe u uw Avast abonnementsgegevens kunt controleren?

Hoe Avast e mailhandtekening uitschakelen?

Hoe opstarttijdscan in Avast inschakelen?